Látogató számláló

1
3
7
9
2
1
9
CIKKEK

Mennyezeti elszívó ventilátor

2019.10.29 10:19

A mennyezetbe építhető elszívó ventilátorok lehetnek kisebb és nagyobb teljesítményűek, méretüket tekintve is többfélék, és készülhettek ipari vagy lakossági használatra. Jó, ha már előre, a helyiség tervezésénél gondolunk rá, hogy hová lesz helyezve, hogyan lesz kivezetve, hogy fog az áram eljutni a készülékhez stb. Ha utólag szeretnénk ezeket összehozni, szinte lehetetlen küldetés vár minket (vagy legalábbis falbontás nélkül biztosan).

Az ipari konyhákba tervezett mennyezeti elszívó ventilátorokat kimondottan a zsíros meleg levegő elszívására fejlesztették ki. Könnyen tisztíthatók, és nem okoz problémát számukra a mínusz 10 vagy plusz 100 fokos levegő, illetve a 95%-os relatív páratartalom sem. Legtöbb esetben tűzvédelmi burkolattal látják el ezeket a modelleket.

A lakossági használatra készített termékek kisebb méretűek és kapacitásúak, leggyakrabban fürdőszobákba és wc-kbe helyezik ezeket. A mai, modern készülékek már alacsony fogyasztásúak (néhány W), nagyon halk működésűek. Népszerűek a páraérzékelős darabok, amik automatikusan bekapcsolnak.

Ha ön is mennyezeti elszívó ventilátor vásárlását tervezi, szívesen állunk rendelkezésére szakmai tanácsadással.